top of page

HUMANITARNI TAČKOV TEK

Po uspešnem prvem Tačkovem teku, ki se je zgodil lansko leto bomo ponovno skupaj z ljubitelji štirinožnih prijateljev pripravili v mesecu JUNIJU že drugi TAČKOV TEK.

Z veliko mero vztrajnosti in upanja na pozitiven odziv smo se posamezniki lotili velikega humanitarnega projekta. V Mariboru smo na enem mestu združili vse ljubitelje štirih tačk in pripravili prvi Tačkov tek. V mestnem parku, natančneje ob Mestnem paviljonu se je zbralo več kot 140 kužkov in njihovih lastnikov. Prišli pa so tudi tisti, ki imajo doma druge živali in s tem izkazali podporo in sočutje do živali. Lansko leto smo se odločili, da bomo s simbolično kotizacijo petih ali več evrov zbirali denar za Društvo za varstvo in proti mučenju živali Maribor. Zbrali smo več kot 1.700, 00 evrov finančnih sredstev, ki smo jih predali tajniku društva in več kot 1.500, 00 materialnih sredstev, ki smo jih namenili udeležencem teka.

Pozitiven odziv prve tovrstne prireditve v Mariboru nam je dalo zagona s katerim bomo v letu 2010 uresničili in pripravili drug TAČKOV TEK.

PROGRAM:

Natančneje 13.6.2010 z zborom ob 10.00 uri in startom ob 11. uri se bo v mestnem parku v Mariboru pri glasbenem paviljonu zgodil že drugi TAČKOV TEK.

Vsi lastniki tačkov se bodo lahko udeležili že znani ruti okoli treh ribnikov in nazaj.

  1. LOKACIJA: Mestni park - Trije ribniki – Mestni park

Konec: Razglasitev zmagovalcev ob 12.30 uri

Prvi trije, ki bodo prišli do cilja z opravljenim pohodom s smeri ribnikov bodo prejeli simbolične nagrade.

Vsi tisi udeleženci, ki se teka, sprehoda ne bodo mogli udeležiti bodo lahko na startni liniji uživali v prijetni družbi psov vodičev in pokramljali z znanimi slovenskimi estradniki.

Svojo prisotnost so do sedaj potrdili:

  • pevci: Frenk Nova, Miran Rudan, Domen Kumer, Petra Pečovnik, Damjan Murko, Sabina Žavcar, Natalija Kolšek, Claudia, Zoran Franc,

  • lepotice: Vanesa Štefanovski, Katja Matko, Tina Gaber, Nataša Dobelšek, Maša Merc, Andreja Karba, Asja Ertl, Danijela Draškovič, Polona Golob,

  • voditelji – ce: Sašo Papp, Polona Požgan, Stančka Šukalo Šeško, Robert Roškar, Bor Greiner, Natalija Bratkovič, Nataša Bešter, Denis Škrget, Jan Ternjak, Denis Malačič, Janja Ujčič,

  • Alexander Bakharev (udeleženec resničnostnega šova Kmetija), Suzana Jakšič, Martina Ipša, Darja Hlade, Mirjam Stiplovšek Gorza, Mihaela Gosteničnik, Sandi Bitenc, Mojca Ussar, Tina Pisnik, Ana Žvorc, Iva Rat, Zoran Ristič

Za gotovo pa se bodo še odzvali tudi drugi.

IDEJA

TAČKOV TEK je v prvi meri namenjen vsem pasjim (in tudi mačjim) ljubiteljem. Namenjen je vsem ostalim, ki imajo radi živali in hkrati z njimi prisluhnejo humanitarni noti. Naloga Tačkovega teka je vsako leto izbrati določeno institucijo, kateri bi pomagali z zbrani sredstvi. V lanskem letu smo tako pomagali Društvu za varstvo in proti mučenju živali v Mariboru. Letos pa se bodo s tačkovim tekom namreč zbirala sredstva za društvo REPS in Slovensko združenje inštruktorjev - CENTER za šolanje psov vodičev in spremljevalcev CANIS. Naloga je zbrati čim več sredstev, ki bi jih namenili šolanju psa za hendikepirano osebo.

Naša želja je predvsem pridobiti sredstva za šolanje psa vodiča za slepe osebe in osebe s posebnimi potrebami. Prav v ta namen bomo pričeli s prvimi akcijami v okviru tačkovega teka že na začetku leta 2010 in nadaljevali vse do junija. S tačkovim tekom se bomo priključili akciji »Z malo dobrote do sreče na vrvici,« ki jo je društvo Reps skupaj s Canis zagnalo v lanskem letu in izšolalo dva psa, ki so ju podarili invalidu Stojanu in Mirici.

Več o društvu si lahko preberete na strani www.slo-canis.net in www.reps.si

VABLJENI

Na tačkov tek bodo vabljeni znani estradniki, glasbeniki, missice, novinarji, politiki in vsi, ki imajo doma kakšnega štirinožnega prijatelja, da s svojo pristnostjo vzbudijo zavest tudi v medijih preko katerih širimo našo idejo o humanitarni noti in ljubezni do živali.

UDELEŽBA - ŠTARTNINA

Vsak udeležen taček bo na sprejemu plačal kotizacijo petih eurov (ali več) in s tem podaril donacijo, ki se bo zbirala za šolanje psa vodiča hendikepirani osebi. Prav tako pa bodo sredstva lahko prispevali ostali udeleženci po lastnih zmožnostih prej in tudi kasneje na TTR društva. Vsa zbrana sredstva bodo namenjena izključno Društvu REPS in CANIS.

Prav zaradi te pomoči se obračamo na vas, da s svojo udeležbo prisluhnete klicu živali. Z vašim sodelovanjem bomo naredili korak s katerim bomo nekomu olepšali življenje.

#tačkovtek #živali #mestnipark

Empfohlene Einträge
Aktuelle Einträge
Archiv
Schlagwörter
Noch keine Tags.
Folgen Sie uns!
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page