top of page

Namen TAČKOVEGA TEKA

Komu pomagamo?

TAČKOV TEK je v prvi meri namenjen vsem pasjim (in tudi mačjim) ljubiteljem. Namenjen je vsem ostalim, ki imajo radi živali in hkrati z njimi prisluhnejo humanitarni noti. Naloga Tačkovega teka je vsako leto izbrati določeno institucijo, kateri bi pomagali z zbrani sredstvi. V lanskem letu smo tako pomagali Društvu za varstvo in proti mučenju živali v Mariboru. Letos pa se bodo s tačkovim tekom namreč zbirala sredstva za  društvo REPS in Slovensko združenje inštruktorjev - CENTER  za šolanje psov vodičev in spremljevalcev CANIS. Naloga je zbrati čim več sredstev, ki bi jih namenili šolanju psa za hendikepirano osebo.

 

Za šolanje psa vodiča potrebujemo dobrih 7.000 eur in vsaka donacija je še kako dobrodošla.

Naša želja je predvsem pridobiti sredstva za šolanje psa vodiča za slepe osebe in osebe s posebnimi potrebami. Prav v ta namen bomo pričeli s prvimi akcijami v okviru tačkovega teka že na začetku leta 2010 in nadaljevali vse do junija.

 

S tačkovim tekom se bomo tako priključili akciji »Z malo dobrote do sreče na vrvici,« ki jo je društvo Reps skupaj s Canis zagnalo v lanskem letu in izšolalo dva psa, ki so ju podarili invalidu Stojanu in Mirici.

 

 

Več o društvu si lahko preberete na strani www.slo-canis.net in www.reps.si

 

 

bottom of page