top of page

TAČKOV TEK 2009

Komu pomagamo?

TAČKOV TEK

je v prvi meri namenjen vsem pasjim (in tudi mačjim) ljubiteljem. Namenjen je vsem ostalim, ki imajo radi živali in hkrati z njimi prisluhnejo humanitarni noti. Naloga Tačkovega teka je vsako leto izbrati določeno institucijo, kateri bi pomagali z zbrani sredstvi.

 

S tačkovim tekom se bodo namreč zbirala sredstva za Društvo za varstvo in proti mučenju živali – Mariborski azil.

 

MARIBORSKI AZIL

S Tačkovim tekom bi v prvi meri radi pomagali Mariborskemu azilu za male živali, ki se trenutno bori z bojem obstanka in težko pričakovano novo selitvijo. Mestne oblasti so končno prisluhnile njihovim željam in novi prostori bodo kmalu pripravljeni za vse kužke konec leta 2009. Žal je s tem povezano tudi redno financiranje s strani mestne občine in do takrat je še kar nekaj mesecev, ko mora društvo preživeti brez rednega dotiranja. Že zdaj jim gre zelo težko, saj imajo v društvu tudi oskrbnike, ki se iz dneva v dan trudijo, da skrbijo za živali, ki so v zavetišču. S Tačkovim tekom bi poskušali zbrati sredstva, ki bi društvu vsaj delno pripomogla k lažjemu preživetju, do selitve v nove prostore.

 

Prav zaradi te pomoči se obračamo na vas, da s svojo udeležbo prisluhnete klicu živali. Z vašim sodelovanjem bomo naredili korak proti živim bitjem, ki so jih brezčutni ljudje pustili v stiski.

 

 

bottom of page